Rupesky Autószerviz
 
A Rupesky Autószerviz Kft.-ről
Opel Rupesky munkaidő
Opel Rupesky elérhetőségek
Opel Rupesky szerviz
Opel Rupesky Autószerviz
Opel Rupesky Műszaki vizsgabázis
Opel Rupesky Karosszériaműhely
Opel-alkatrészek
Opel hivatkozások más oldalakra
Érdekességek az Opel világából
 

A tízmilliomodik Opel Corsa

Corsa-történelem dióhéjban
2008. januárja
Corsa A, Corsa B, Corsa C, Corsa D
Az új Opel Corsa bemutatója az Opel Rupeskyben. Egymás mellett a Corsa négy generációja. (2006. októbere)
2008. januárjában gördült le az eisenachi gyár szalagjáról a tízmilliomodik Opel Corsa. Az új, a "Corsa-abc" szerinti "D" Corsából is már 550 ezer példány kelt el Európában, de a Corsa története sokkal régebben kezdődött.

Opel Corsa A, Corsa B, Corsa C

A Corsa történetének első látványos eseménye gyártásának 1982-es indulása volt. Spanyolországban, Zaragozában ebben az évben gördült le az első Corsa "A" a futószalagról. Az Opel ezzel a típussal lépett be a kisautók kategóriájába, és azonnal Arany Kormánykerék díjat is kapott az akkor igen modernnek számító autóért. A következő évben Spanyolországból már 220000 darab Corsa indult el meghódítani Európát. Kezdetben 1.0, 1.1 és 1.2 literes motorokkal készült a Corsa, és a jól ismert háromajtós változata mellett kétajtós, lépcsős (ma azt mondanánk: "szedán") kivitelben is gyártották. A motorpaletta bővült, megjelentek az 1.4-es és az 1.6-os, lőerőtől duzzadó erőforrások is, és kapható volt 1.5 literes dízelmotorral is. 1986-ban már az egymilliomodik példánynál tartott a termelés, 87-ben pedig a lépcsős karosszéria helyett az ötajtós Swing modellt kezdték gyártani. A Corsa "B" 1993-as megjelenéséig ezt a karosszériát fejlesztgették, és szerelték egyre modernebb motorokkal. Legendásnak számít az 1988-ban megjelent 1.6-os, 100 lóerős, hengerenkénti befecskendezéssel működő, sportos Corsa GSi.

Corsa C, Corsa B, Corsa A

1993-ban gömbölyűbb lett a Corsa: akkor jelent meg a "B" Corsa, amelyből a magyar utakon is rengeteg közlekedik, hiszen akkor már nagyban folyt az Opel személygépkocsik magyarországi értékesítése is. A spanyol Zaragoza mellett már Portugáliában és a német Eisenachban is gyártották az új Corsát, és szükség is volt a három szalagra, hiszen a Corsa az egyik legsikeresebb kisautóvá vált a kontinensen, majd másutt is, hiszen Kolumbiában, Venezuelában és Equadorban is elindult a gyártása, és az Opel Corsa világautóvá lépett elő. Nem csak a forma változott a "B" Corsa megjelenésével.

Opel Corsa B Szegeden

Újabb, erősebb motorok és gazdagabb felszereltség tette még vonzóbbá az új kisautót. Már 1.7 literes dízelmotorral is gyártották, a benzines erőforrások

közül pedig a műszaki újdonságnak számító 1 literes, 3 hengeres, hengerenként négyszelepes motor keltett feltűnést. A Corsa "B" sikertörténete 2000-ig tartott, a "C" Corsa megjelenéséig.

Opel Corsa B

2000-ben ismét nőtt egy kicsit a Corsa: megjelent a harmadik generáció. Néhány centivel szélesebb, hosszabb és magasabb lett, új futóművet kapott, saját kategóriájában a legnagyobb tengelytávval dicsekedhetett, és a motorok is sokat változtak, eleget téve az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak

Opel Corsa B

Megjelent az Easytronic automata váltóval szerelt Corsa is, és már kezdett természetesnek számítani az ABS, a sebességfüggő, elektronikus szervokormány, és az ilyen kis autóknál is egyre népszerűbb klímaberendezés. Az újabb motorok szervizigénye sokkal kisebb lett, egy olajcserével már akár 30000 kilométert is megtett ez a nagyon népszerűvé vált kisautó.

Régi Opel Corsák

2006. augusztusa a Corsa történetének újabb, igen jelentős dátuma. Ekkor indult el a most aktuálisnak számító "D" Corsa gyártása. A Corsa "D" már kategóriájának határait feszegeti: méreteiben és kényelemben az Astra "F" modelljét, népszerűen a "gömbölyű" Astráét közelíti meg, pedig az magyarországi fénykorában már családi autónak számított. Az új Corsa egy újabb sikertörténetet vetít előre, az eddig 550000 példányban elkelt kisautó jelenleg kategóriájának egyik legmodernebb, legbiztonságosabb, legszebb, legizgalmasabb képviselője.

Új Opel Corsa akció

Tanulmányozza át aktuális Corsa-kínálatunkat!